Sistem purificator în 6 etape - RO-6

Este un sistem foarte performant de purificare a apei în 6 etape succesive.

Cu ajutorul lui se obţine din apa de la robinet sau de la fântână o apă pură de cea mai bună calitate, putând fi folosită direct pentru a fi băută, pentru gătit, pentru laptele bebeluşului, pentru spălarea fructelor şi legumelor sau la prepararea salatelor şi a conservelor.

Cu alte cuvinte, se obţine o apă curată şi microbiologic pură. De regulă, se montează în spaţiul de sub chiuveta de la bucătărie, având nevoie de alimentare cu apă de la conducta de apă potabilă şi de o legătură la ţeava de scurgere.

Prima etapă de purificare constă în trecerea apei printr-un filtru de polipropilenă, blocându-se astfel trecerea particulelor mai mari de 5 microni (nisip, noroi şi pietricele, diferiţi oxizi sau corpuri grele, rugină, etc.).

A doua etapă se realizează cu ajutorul unui filtru cu carbon activ. Rolul acestuia este de a reţine impurităţi  organice (care dau gusturi rele şi mirosuri urâte) şi CLORUL din apă. Clorul are un miros neplăcut. In apa de la robinet este “un rău necesar” introducîndu-se în apă de către staţiile de tratare a apei în scopul dezinfectării. În cantităţi mari este foarte toxic şi de înghiţirea lui sistematică se leagă mai multe boli ale organismului uman, printre care şi cancerul.

În cea de-a treia etapă se face o filtrare foarte fină de 1 micron, în scopul protejării membranei osmotice din etapa următoare. În situaţii de clorinare extremă a apei, în această etapă se poate folosi încă un filtru de cărbune activ de tip bloc.

Etapa a 4-a este etapa “cea mai sensibilă” a întregului ansamblu de purificare a apei. Constă în trecerea apei printr-o membrană semipermeabilă cu diametrele orificiilor de numai 0,0001 microni prin procedeul numit osmoză inversă. Se blochează astfel trecerea nu numai a majorităţii compuşilor chimici organici şi anorganici dăunători (săruri, oxizi, metale şi nemetale, grăsimi, produse derivate petroliere, pesticide, etc.), ci şi a impurităţilor biologice de tipul chisturilor (lamblii), bacteriilor şi virusurilor care aduc riscuri mari de îmbolnăvire (dimensiunile bacteriilor sunt de câţiva microni, iar virusurilor au între 0,01 şi 0,4 microni).

Toate aceste impurităţi pot proveni din contactul sursei de apă potabilă cu apele uzate (canale de scurgere, vecinătăţi ale latrinelor cu fântânile forate) sau prin contaminarea directă (rezervoare de apă neprotejate, ţevi şi instalaţii vechi de alimentare în care se dezvoltă diferite culturi microbiologice).

În etapa a 5-a se aplică o ultimă filtrare cu ajutorul unui filtru in-line de carbon activ, în scopul eliminării totale a mirosurilor de orice fel.

Etapa a 6-a este foarte importantă. Cu ajutorul cartuşului de mineralizare prin care apa trece în această etapă se asigură un pH neutru (valoarea 7) al apei de băut şi un conţinut echilibrat de minerale utile organismului (calciu, magneziu, potasiu, sodiu). Cantitatea de sodiu este redusă, astfel încât apa este chiar recomandată celor cu afecţiuni cardiace şi copiilor mici.

ACEST SISTEM ARE NEVOIE DE O PRESIUNE DE INTRARE A APEI DE MINIM 2,8 BAR PENTRU A SE OBŢINE O PRODUCTIVITATE SUFICIENTĂ DE APĂ.

Acumularea de apă se face intr-un mic rezervor presurizat.

În setul de instalare al purificatorului se găsesc toate cele necesare pentru funcţionarea lui: sistemul propriu-zis, rezervorul, racordurile pentru apă şi scurgere, furtunul flexibil pentru conectări, robinetul special ce se montează pe chiuvetă.

Cu ajutorul acestui sistem se pot obţine până la 180 litri apă pură pe zi, suficient pentru consumul unei familii chiar şi mai numeroase.

Se impune condiţia alimentării la o sursă de apă cu presiunea de minim 2,8 bari şi maxim 6 bari.

Preţ: 1170,00 lei (TVA inclus)

 

Dimensiunile purificatorului: (lăţime x adâncime x înălţime) 16cm x 40cm x 45cm

Dimensiunea rezervorului de apă: diametru: 28 cm, înălţime: 40 cm

Instalarea ideală este sub chiuvetă, la fel ca şi la sistemul RO6P.